top of page

Het zorgteam is een eerstelijnshulp voor leer- en psychische problemen, biedt begeleiding en coördineert de hulpverlening en de opvolging.
 

Het team bestaat uit de directeur (Piet Pieters) , een aantal opgeleide leerkrachten (Jozefien Buyse, Tessa Dejans, Barbara Spillebeen, Liselotte Vansteeland), een studiemeester-opvoeder (Koen Bruyneel) en CLB-afgevaardigde Céleste Vincent.
 

De leden zijn bereikbaar via de school of op het CLB. Een handig middel is mailen ( voornaam.familienaam@prizma.be en celeste.vincent@clbtrikant.be). 


Ook via de berichtenmodule van Smartschool kan je rechtstreeks contact opnemen met het zorgteam.

Op onze campus bieden we onze leerlingen maximaal de mogelijkheid deel te nemen aan een internationaliseringsproject. 

 

In samenwerking met de Europese Commissie en de Europese Unie stippelen we massa's projecten uit voor onze studenten. Dit kunnen uitwisselingen zijn met diverse Europese landen of stages die onze leerlingen lopen in het buitenland. Daarnaast ontvangen we bijna ieder jaar een uitwisselingsstudent op onze school.

 

Het is één van onze hoofddoelstellingen om iedere leerling van onze school letterlijk en figuurlijk zijn grenzen te laten verruimen.

Cultuur hebben we in Prizma Campus IdP altijd al een belangrijke plaats willen geven. En daarmee bedoelen we zowel genietend ondergaan van cultuur als zelf aan de slag gaan.

Het vrij podium op de laatste schoolvoormiddag van het jaar geeft velen van ons, zowel leerlingen als leraren een echte ‘boost’.
 

Ook dit jaar willen we weer samen met leerlingen naar die slotmanifestatie toe werken in een brede mix van muziek, woord, dans, toneel enz. Drijvende kracht achter dit evenement is Tom Vanroose (hiernaast kun je hem aan het werk horen met collega Peter Roose)
 

Verder gaan we met onze leerlingen geregeld een toneel-, muziek- of filmvoorstelling meepikken in de Leest.
 

Daarnaast staan we ook open voor betaalbare aanbiedingen uit de nabije omgeving.

Tot ons cultureel aanbod behoren uiteraard ook de jaarlijks terugkerende reis naar Rijsel, Canterbury en Parijs, dit in het kader van de lessen Frans en Engels.
 

Ook de uitwisselingen en de modeshow dragen natuurlijk hun steentje bij tot de culturele bagage van onze leerlingen.

Admissions: Section Title

Als school weten wij niet enkel de cognitieve capaciteiten van onze leerlingen te erkennen, maar zetten wij ook in op het motorische. De leerlingen worden in de lessen Lichamelijke Opvoeding gestimuleerd om hun kracht, snelheid, uithouding en lenigheid te ontwikkelen. Daarvoor bieden wij als vakwerkgroep een ruim aanbod van sportlessen aan, waarbij alle spiergroepen zich harmonieus kunnen ontplooien. Dit binnen de geest van respect voor ieders mogelijkheden en met een cruciale aandacht voor de veiligheid van elke leerling.

 

Natuurlijk hebben wij binnen en buiten de les ook aandacht voor het sociale aspect van het ‘samen’ sporten. Daarom bieden wij alle leerlingen jaarlijks een groepsvormende sportervaring aan op sportdag. Daar kiezen we resoluut voor onbekende sporten die we met onze beschikbare middelen niet kunnen aanbieden. Meer info over deze favoriete dag van veel van onze leerlingen kan je hieronder lezen.

 

Ook geven wij onze leerlingen de kans zich te meten met tal van andere scholen in Moev (vroeger SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport)) competities. Met als leuze: “deelnemen is belangrijker dan winnen”. Maar winnen is ook leuk, getuige daarvan zijn een aantal schitterende prestaties van onze leerlingen.

 

Ons aanbod sportdagen:

3des – Outside travel Poperinge – death-ride, vlottentocht, teambuiling en quad

4des – Sporttrack Dikkebus – raften, tandemmountainbike en avonturenparcours

5des – Captain Sport  – lasershooting, springkastelen (o.a. Battlezone en Devilsrun) en spikeball

6des – Oenanthe (Transfo) – kajak, aquapiste, bumperballs, teamchallenge en reuzenladder

7des – Outside travel Poperinge – muurklimmen, archery tag en gracht, pamperpaal en quad

Admissions: Services
44953805334_defb58e78f_o (1).jpg

Pastoraal

Campus IdP daagt leerlingen en leerkrachten uit…
 

Geloven vraagt moed. Het is als een sprong in het duister waarbij we aangewezen zijn op elkaars hulp. In onze pastorale activiteiten willen we elkaar steunen door onze nabijheid. Het is geen kwestie van punten. We relativeren de harde wereld van presteren.
 

Als we te ver afdwalen van onze Bron, ‘verstenen’ we en kunnen we niet meer ten volle leven. We confronteren onze leerlingen en leerkrachten met het christelijke verhaal dat inspiratie geeft. Dank zij onze vieringen komen we op gepaste tijdstippen samen om ‘bij te tanken’. We verwijzen hierbij graag naar de Bron van ons geloof zodat we niet vervreemden.
 

De pastorale werkgroep werkt tenslotte aan een school waarin iedereen zichzelf kan zijn. Dit is de enige basis waarop we verder kunnen bouwen. Jezelf zijn kan slechts doorheen echte relaties waarin sprake is van wederzijds respect. We willen het klimaat scheppen waarin mensen elkaar echt ontmoeten. We dagen iedereen uit om ten volle zichzelf te worden. 

Naast onze vieringen, staan we regelmatig stil bij 'ons zijn' tijdens bezinningen. Jaarlijks organiseren we een vredesdag, een broederlijkdelendag en een bezinnende dauwtrip ...

Ieder jaar organiseert onze school een spectaculaire modeshow. De kledij wordt zelf door de leerlingen van de afdeling Mode ontworpen en gemaakt.
 

Ook leerlingen uit de middenscholen nemen deel aan dit project.

Hiernaast kun je enkele ontwerpen bewonderen en hieronder vind je de thema's waar de leerlingen de voorbije 25 jaar aan gewerkt hebben.
 

2000 - Mode 2000
2001 - GeoMode

2002 - Cinémode
2003 - Water, Vuur, Lucht en Aarde
2004 - Anyway the wind shows
2005 - Industrieuze Futurum
2006 - MOdEUS
2007 - Couture Peinture
2008 - The Sound of Fashion
2009 - Belchique
2010 - fashionEmotion
2011 - 13 15 4 5 B O A A
2012 - Contrast
2013 - Kunstof
2014 - Modewerken
2015 - Kloosterfobia

2016 - Bureaucreatie

2017 - l' Origine du mode

2018 - modeshow ontspoort

2019 - ons samen hangend

2020 - defilé Canal des Arts (digitale editie)

2021 - SCHIJN (film)
2022 - Mode Cru.

2023 - the chapel

2024 - Untitled, 2024

2025 - 

onslevenopschool4.jpg
Admissions: About
Admissions: Section Title
Admissions: Services
Admissions: Services
bottom of page