top of page

Praktische informatie

About: Section Title
About: Team Members

Lees meer informatie over onze studierichtingen en onze scholengemeenschap in de brochure of op deze website. Daar vind je uitleg over alle studierichtingen die onze school aanbiedt.

Prizma - Campus IdP

 

Instellingsnummer: 034561
Dirk Martenslaan 16 
8870 Izegem
Tel: 051 33 79 10
Fax: 051 31 81 52
e-mail: campus.idp@prizma.be 

 

Een dag in Prizma campus IdP
 

Hieronder vindt u de normale dagindeling. Afhankelijk van de gekozen studierichting zijn minimale aanpassingen mogelijk.


Lesuur 1: van 08.25 u. tot 09.15 u.

Lesuur 2: van 09.15 u. tot 10.05 u.

Lesuur 3: van 10.20 u. tot 11.10 u.

Lesuur 4: van 11.10 u. tot 12.00 u.


MIDDAGPAUZE


Lesuur 5: van 13.10 u. tot 14.00 u.

Lesuur 6: van 14.00 u. tot 14.50 u.

Lesuur 7: van 15.05 u. tot 15.55 u.

Lesuur 8: van 15.55 u. tot 16.45 u. (enkel op maandag)

 

Middagmaal
 

Leerlingen kunnen over de middag op onze school blijven eten in een gloednieuw schoolrestaurant.
Scolarest biedt belegde broodjes en warme maaltijden aan.
Uiteraard kunnen de leerlingen ook hun middagmaal meebrengen van thuis en dit opeten in ons schoolrestaurant.

Betalen kan enkel via de betaalkaart die de leerlingen ontvangen hebben. Het is wel belangrijk dat er geld op de kaart wordt geplaatst.
Het menu van Scolarest kun je raadplegen via de startpagina op smartschool. De prijzen in het schoolrestaurant kun je raadplegen via de link 'bijdragelijst', onderaan deze pagina.

Studeren

De avondstudie is vrij voor alle leerlingen en sluit aan op de lessen.
Op maandag, dinsdag en donderdag is er studie van 16.10 uur tot 17.30 uur.

 

Bereikbaarheid

De school is met het openbaar vervoer te bereiken:

  • met de trein via de lijn Kortrijk-Brugge. Er zijn twee treinen per uur van en naar Brugge of Kortrijk. Vanuit het station is de school makkelijk te voet te bereiken (5 minuten stappen);

  • met de bus: via de lijnen Kortrijk-Ardooie, Kortrijk-Roeselare en Waregem-Izegem.


Voor wie met de fiets komt, is er een fietsenstalling ter beschikking.
Op de schoolfietsroutekaart kan u de veiligste weg naar onze school terugvinden. Onderaan deze pagina vind je enkele tips om je veilig en efficiënt naar school te begeven.

 

Contactname

Onze school houdt van snelle en duidelijke informatie. De ouders krijgen geregeld informatie over allerlei gebeurtenissen en bijeenkomsten via Smartschool. 


Verslagjes en foto's van activiteiten kan u steeds terugvinden op onze facebookpagina en onze Flickr-pagina: Flickr

Ook deze website houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen op onze school.


Graag ontmoeten wij de ouders persoonlijk. Daarvoor organiseren we verschillende oudercontacten per jaar. U kunt uiteraard ook zelf de school of de verschillende vakleerkrachten contacteren voor vragen of informatie.


U kan als ouder steeds alle leerkrachten bereiken via Smartschool alsook via mail (naam.familienaam@prizma.be). Wij nemen natuurlijk ook graag telefonisch contact met u op en u kan de school steeds bereiken op het nummer 051 33 79 10.

 

Boeken en gerei

De school verhuurt sommige handboeken terwijl werkboeken of boeken die meerdere jaren moeten meegaan, worden aangekocht. 


De boekenverkoop voor het nieuwe schooljaar vindt steeds plaats eind augustus op onze school. Dit jaar op maandag 29/08/2022 in de namiddag (13u-14u: 3des / 14u-15u: 4des / 15u-16u: 5des / 16u-17u: 6des en 7des). De boekenlijsten per jaar én studierichting zijn beschikbaar via link onderaan deze pagina.

Eind augustus kunnen de boeken enkel betaald worden met Bancontact. Indien je later inschrijft, kun je de boeken cash betalen.


Elke vakleerkracht deelt bij het begin van het schooljaar mee welk gerei er voor de verschillende vakken noodzakelijk wordt geacht.


Tijdens de lessen LO draagt de leerling de sportuitrusting van de school en uiteraard sportschoenen. Het T-shirt en/of de broek worden via de boekenlijst te koop aangeboden.

Voor enkele studierichtingen is specifieke vakkledij verplicht (praktijk voeding, stage ...). Je kan die op school bestellen of die wordt voorzien in het lokaal (labojas).  

Schoolreglement


Een school als Prizma - Campus IdP draaiende houden en alles in goede banen leiden, lukt niet zonder de nodige afspraken en regels.

Daarom werd, in overleg met de verschillende overlegstructuren van de school, een schoolreglement uitgewerkt.
Het schoolreglement vindt u terug via Smartschool en o
p deze website, via link onderaan deze pagina.

bottom of page